Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EZ A NŐ CSAK EZZEL MOSSA A HAJÁT, ÉS EGY ŐSZ HAJSZÁLA SINCSEN!

 EZ A NŐ CSAK EZZEL MOSSA A HAJÁT, AMI ÚGY NŐ, MINT EGY ŐRÜLT, ÉS EGY ŐSZ HAJSZÁLA SINCSEN!

Kimossa haját egész idő alatt, ez az összetevő a haja nő megállás nélkül, és NEM szürke haja, mint egy őrült

 

Sokan keresik a minden korban erős, egészséges haj titkát. Ezek az asszonyok megtalálták.

A kínai Huangluo falut a hosszú hajúak falujának nevezik, mert, a hosszú és fényes hajú nőkről ismert.Nem őszül a hajuk öreg korukban sem, és 1,4 méteresre növesztik. Be is kerültek a Guiness rekordok könyvébe. Nekik van egy titkos receptjük a tökéletes hajhoz.

A recept:

Mossál meg egy csésze rizst vízzel, hogy megszabaduljon a szennyeződéseket.


Tedd egy tálba, és öntsd le vízzel. Maradjon 15 percig, időnként megkeverve. 
Szűrd le a vizet egy műanyag szűrővel

Hagyd szobahőmérsékleten egy napig, amíg megkezdi az erjedést.

Tedd egy serpenyőbe, forrald fel, és hagyd kihűlni.

Adj hozzá néhány csepp illóolajat (levendula vagy rozmaring).

Ezt a vizet, mint a sampont finoman masszírozd a fejbőrbe.

 

A Huangluo falu asszonyai ezzel mossák hajukat több száz éve. A víz gazdag antioxidánsokban, amelyek erősítik a hajat, és serkentik a haj növekedését.  Az eredmény teljesen hihetetlen!szupertanacsok.blog.hu/

A rizsvíz elkészítése a haj számára 

DR. TIHANYI LÁSZLÓ 2015. JAN. 28. 16:14

A rizsvíz története:

Valójában a japánok már Kr.e. 800-ban használták a rizsvizet a haj ápolására. A japán történelemmel kapcsolatban: a nők a császári udvarban „Yu-Su-Ru”-t használtak, ami a rizs leszűrése után visszamaradt víz, melyet a hajmosáshoz használtak. Ettől a víztől a haj gyönyörűen ragyogó és hosszú maradt.

A rizsvíz köztudottan világosítja és puhítja a bőrt, összehúzza a pórusokat, meggátolja a pigmentáció és az öregedési foltok megjelenését, valamint regenerálja a sejtnövekedést. Ugyanakkor a hajra is ugyanolyan pozitív hatással van, mivel olyan proteineket tartalmaz, amelyek helyreállítják a hajat, így az simább és fényesebb lesz.

A hosszú haj titka a kínai nőknél az, hogy ők erjesztett rizsvizet használtak a hajuk leöblítéséhez, csakúgy, mint őseik. Máig a kozmetikai ipar sokat tanul a japánoktól és rizskeményítőt, valamint –olajat használ a hajhidratáló és hajápoló termékeikben.

A rizsvíz jótékony hatása:

A rizsvíz igazából erjesztett rizsvíz, ami kissé keserű lesz, mialatt a rizs benne ázik. Ebben a vízben magas mennyiségben található keményítő, illetve magas az antioxidáns, E-vitamin, ásványi anyag tartalma, és nyomokban piterát, tartalmaz, ami egy erjedés alatt keletkező anyag.

A rizsvíz bőrre gyakorolt jótékony hatása

Az erjesztett rizsvíz nem csak a hajra, de a bőrre is jó hatással van, mivel puhítja a feszesíti a bőrt.

A rizsvíz hajra gyakorolt jótékony hatása

 

A hajat illetően, a rizsvíz kiváló kondicionáló. Nem csak ragyogóvá teszi a hajat, de olyan tápanyagokkal is látja el, amitől az hosszabb lesz és tovább megőrzi a színét.

 A hosszú hajú nők faluja

Él egy törzs Dél Kínában, ahol a nőknek bokáig ér a haja és nyolcvanévesen sem őszülnek. Mert ismerik a titkot.

"Mélyen a hegyek közt a dél-kínai Guangxi tartományban, egy kis faluban Huanglouban élő nők csak a hajukra a legbüszkébbek. Egész öregen is fekete, fényes, és bokáig érő hajat viselnek kibontva vagy felcsavarva.

A titok nyitja, hogy erjesztett rizs főzőlevével mossák a hajukat.

A készítése:

Először addig öblögesd a rizst váltott langyos vízben, amíg tiszta nem marad a víz. A vegyszermaradványokat és a koszt mosod le.

 

Utána áztasd be a rizst vízbe, hagyd pár napig megsavanyodni, utána főzd meg, amíg eltűnik a kellemetlen savanyú szaga. Hagyd lehűlni, majd ezzel öblítsd le a hajadat. Csak külsőleg használd!"blikkruzs.blikk.hu/stilus/szepsegapolas