Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Trump levette a kezét Netanjahuról?

2019.09.15

  Tavasszal az amerikai elnök több látványos gesztussal támogatta Netanjahut: bejelentette a Golán-fennsík feletti izraeli joghatóság elismerését, és fogadta a miniszterelnököt a Fehér Házban, ahol alá is írta az erről szóló elnöki deklarációt. Most látványosan hiányoznak ezek a gesztusok, a naponta tucatnyi alkalommal twitterező Trump még egy üzenettel sem erősítette a politikai „életéért” küzdő Netanjahu kampányát. Úgy tudni, hogy Trump nemhogy fogadni nem akarta az izraeli miniszterelnököt, de sokáig még a telefont sem volt hajlandó felvenni, amikor Netanjahu kereste.

 

Dróntámadás Szaúd-Arábiában,Pompeo külügyminiszter Iránt vádolja

2019.09.15

 "Felszólítunk minden országot, hogy nyilvánosan és egyértelműen ítélje el Irán támadásait. Az Egyesült Államok együtt fog működni a partnereivel és szövetségeseivel, hogy szavatolja az energiapiacok jó ellátottságát, és Irán felelősségre legyen vonva az agressziójáért" - írta Pompeo.

 

Oroszország nem járul hozzá az izraeli légicsapásokhoz Szíriában

2019.09.15

 Putyin tudatta Netanjahuval, országa nem engedi, hogy a szíriai hadsereget vagy az annak szállított fegyverek bármelyikét kár érje, mert a támadásokra vonatkozó engedély megadása Izrael iránti engedékenységének tűnhetne

 

Egy nagyszerű barátság vége? Trump kihátrál Netanjahu mögül?

2019.09.12

 Hosszú cikk jelent meg a Politicoban, amely szerint Washington a Fehér Háznál folytatott kémkedéssel vádolja Jeruzsálemet. Múlt héten lemondott Jason Greenblatt különleges közel-keleti megbízott, már régóta nem hallani Donald Trump  szépreményű zsidó vejéről, Jared Kushnerről, és Trump látványosan közeledik Irán felé, feltételek nélkül találkozna a legfőbb ajatollahhal, akárcsak Kim Dzsongunnal tette.

 

Izraelt aggasztja a Roháni-Trump találkozó szervezése

2019.09.09

 Az Egyesült Államok szankcióit Franciaország gyengíti, amely Iránt támogatja az amerikai követelésekkel szemben. Ez abban is megnyilvánult, hogy a G7-es rögtönzött Iránnal kapcsolatos találkozón Macron Irán oldalára állt az amerikaikkal szemben.

 

Netanjahu szerint Trump nem ellenezne egy izraeli csapásmérést Iránra

2019.09.05

 Izraeli tisztségviselők fontolgatják egy Iránra mért katonai csapás lehetőségét, az Egyesült Államok egyetértésével, vagy akár anélkül is – írta a lap. Megjegyezte: Donald Trump amerikai elnök akár úgy is dönthet, hogy – elődeivel, Barack Obamával és George W. Bush elnökökkel ellentétben – nem gördít akadályokat egy ilyen támadás elé. 

 

Ezt közölték titokban hét éve Bakuban Orbánnal – Izrael készül a megelőző csapásra

2019.07.03

 Bizonyosak lehetünk benne, hogy Netanjahu, aki nemcsak belpolitikailag van most különösen nehéz helyzetben, hanem számos ügyészségi vizsgálat is folyik ellene, újra a katonai opció mellett törne lándzsát.  A Jerusalem Post cikke szerint egyébként a mostani vitában egyelőre a megelőző csapás hívei kerekedtek felül.Az orosz külügyminisztérium mindenesetre egy hete már kijelentette, hogy támadás esetén nem fogják magára hagyni Iránt.

 

Izrael legalább 10 szíriai katonai célpontot támadott

2019.07.01

 Izrael az elmúlt években hasonló támadások százait hajtotta végre Szíria területén lévő célpontok ellen, amelyek, Irán és az Iránnal szövetséges libanoni Hezbollah mozgalom kezén vannak. Az izraeli vezetés ezt a két erőt az ország határaira leselkedő legnagyobb veszélynek nevezi.

 

A oroszok belenyúlhattak az izraeli légirányításba

2019.06.27

 Már három hete zavarják az oroszok az izraeli légirányítást. A csütörtök reggel nyilvánosságra hozott dokumentum szerint, a beavatkozás csak civil gépeket érintette — számolt be a The Jerusalem Post.

 

IZRAELI RAKÉTÁKAT LŐTT LE A SZÍRIAI LÉGVÉDELEM

2019.06.12

 Az elmúlt hónapokban Izrael egyre nyíltabban intézett támadásokat olyan szíriai célpontok ellen, amelyek állítása szerint a Damaszkusz közeli szövetségesének számító Iránhoz vagy a Hezbollah libanoni síita szervezethez köthetőek.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »