Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mielőtt a függöny felgördül...A finálé előtti készületek

2019.09.07

 


Alisa Yonah

4 órája · 

https://www.facebook.com/464760416916631/posts/2552957201430265?sfns=mo

 

 

apokalipszis.eoldal.huTetszik

6 órája · 

Mielőtt a függöny felgördül...

__A finálé előtti készületek__

Nagy port kavart júniusban Benjamin Netanjahu igazságügyi miniszterének kinevezése a Szentföldön. Majdhogynem derült égből villámcsapásként érte az izraeli társadalmat, s alaposan meg is osztotta a közvéleményt.
Amir Ohana, Izrael jelenlegi, igazságügyért felelős első embere ugyanis történetesen homoszexuális. Ezt az amúgy kicsit sem mellékes tényállást Amir Ohana rögtön a kinevezése után fontosnak tartotta
gyorsan közhírré is tenni Földünk legnagyobb közösségi oldalán (amely nem mellesleg szintén a homoszexuális lobby támogatója, a buddha-szobor előtt ájtatoskodó, zsidó szülőatyjával az élen, s akinek „arckönyv“ nevű, jelen torzszüleményét épp a napokban perelte be az USA tizenvalahány állama ismételt jogsértésért).

 Izrael vallásos körei azonnal nemtetszésüknek adtak hangot Ohana júniusi kinevezése miatt, s ezt célzottan Netanjahu felé is továbbították, hangsúlyozva, hogy egy homoszexuális miniszter jelenléte a kormányban teljesen ellene megy a zsidóság bibliai alapelveinek, s mintegy számonkérték a nemzet miniszterelnökét a maga után nagy-nagy kérdőjeleket hagyó, meggondolatlan döntése miatt. Netanjahu azt mondta, nincs itt semmi bibi, a kinevezés csupán ideiglenes, s csak az ismételt választásokig (é.: szeptemberig) tart.

Netanjahunak három oka lehetett, hogy megtette ezt a - mondjuk ki! - veszélyes lépést.
Elsőként talán éppen a sok feljelentgetés miatt kellett egy profi jogász testközelben segítségül - ám felvetődik a kérdés: miért kellett ehhez felemelni valakit miniszteri pozícióba?
Második oka lehetett a Liebermannal való, hosszú ideje húzódó, kemény harca, amely közvetve már másodjára sodorja bele az országot választásokba. (Köztudott, hogy Liebermann a Gáza lerohanásával kapcsolatban állandóan hezitáló Netanjahunak bemondta az unalmast.) Így tehát sajnos a két - amúgy nagyszerű - államférfi költséges viaskodásáról is szól a történet, amit a vallásos és homoszexuális lobbyk karakán ellenfele persze most sem hagyhatott vélemény és kritika nélkül.